Ο Θεός Κυρίλοφ
Bios basement
Πρεμιέρα 24 Μαΐου 2012


Η ομάδα Per-Theater-Formance παρουσιάζει μία σύνθεση βασισμένη στον Αλεξέι Κυρίλοφ ήρωα του Φ.Ντοστογέφσκι από τους Δαιμονισμένους.

Ο Κυρίλοφ οραματίζεται τον καινούριο άνθρωπο, έναν άνθρωπο ευτυχισμένο και περήφανο που θα του είναι το ίδιο να ζει ή να μην ζει. Εκείνον τον άνθρωπο που θα νικήσει τον Πόνο και τον Φόβο και θα γίνει ο ίδιος Θεός.

Θεωρεί τον εαυτό του ως τον μόνο στην ανθρώπινη ιστορία που δεν θέλησε να επινοήσει τον Θεό. Κυριευμένος από τις ιδέες του, αποφασίζει να αυτοκτονήσει όχι γιατί φοβάται, αλλά για να σκοτώσει τον Φόβο. Θυσιάζει τον εαυτό του για να αποδείξει πως όχι ο Θεός, αλλά ο ίδιος εξουσιάζει την ζωή του.

Ένας μονόλογος για την ύπαρξη του Θεού, με την ένταση της γραφής του Φ. Ντοστογιέφσκι. Ένας ακραίος και αντιφατικός ήρωας ,υποχρεωμένος να πιστεύει πως δεν πιστεύει, που οδηγείται σε ακραίες λύσεις από αγάπη για την ανθρωπότητα.

Η ιδέα της παράστασης γεννήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ «Εν Δυνάμει: Εναλλακτικοί τρόποι παραγωγής στο Εμπρός» με αφορμή μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη του Κ. Καστοριάδη.

Σκηνοθεσία-Eρμηνεία: Δημήτρης Τσιάμης
Μετάφραση: Ελένη Μπακοπούλου (εκδόσεις Ίνδικτος)
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Μπαμπίλης
Σκηνογραφική/ενδυματολογική επιμέλεια: Ελένη Στρούλια, Ζαΐρα Φαληρέα
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Αφίσα: Δημήτρης Καρτέρης
Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός


Πληροφορίες παράστασης
Διάρκεια παραστάσεων: 24 Μαΐου – 10 Ιουνίου 2012
Παραστάσεις: Πέμπτη έως Κυριακή
Έναρξη: 21.00

Διάρκεια: 45’
Τιμή Εισιτηρίου:10 ευρώ (ενιαίο)

Χορηγός επικοινωνίας: www.elculture.gr


GOD KIRILOV – INFO

Author: Extracts from "Demons" by Fyodor Dostoyevsky
Venue: Bios Basement
Opening: May 24 – 2012

A theatrical composition centered around Alexei Kirilov, a character from F.Dostoyevsky’s “Demons”.
Kirilov is a visionary, dreaming about the New Man, a human being that shall be happy and proud and shall not care whether he lives or dies. A superior being that shall prevail over Pain and Fear and be a God of his own.
Overwhelmed by these ideas, he decides to commit suicide, not because he fears life, but to extinguish Fear itself. He’s sacrificing himself to prove that it is him alone, and not God, who is the master of his own life.
A hero on the edge, full of contradictions, obliged to believe that he is not a believer, led to an extreme solution, driven by his love for humanity.

Director: Dimitris Tsiamis
Translation: Eleni Mpakopoulou (Indictos Publications)
Cast: Dimitris Tsiamis
Assistant Director: Dimitris Bampilis
Light design: Tasos Palaioroutas
Set & Costume design: Eleni Stroulia, Zaira Falirea
Graphic Design: Dimitris Karteris
Photos: Nikos Katsaros